Nytt norsk flyselskap i luften innen sommeren

Dette er de sentrale personene bet nye norske flyselskapet - fra venstre Brede Huser, Thomas Ramdahl, Asgeir Nyseth, Alf Sagen, Bjørn Erik Barman-Jenssen og Tord Meling. Foto: Nicolas Tourrenc

Flykrigen i Norge trappes ytterligere opp: Ikke før har lavprisselskapet Wizz Air varslet at de tar opp konkurransen med SAS og Norwegian i Norge, før planene om et helt nytt flyselskap i Norge blir kjent.

Det er den siste sjefen for Braathens, Erik G. Braathen, som har fått med seg mange av toppene i Norwegian, og skal starte et nytt flyselskap i Norge. Det skal etter planen være på vingene innen sommeren 2021, heter det i en pressemelding.

I første omgang satser selskapet på fem fly, og med trafikk innen Norge og ut og inn av Norge. – Til europeiske reisemål, som det heter. Det nye selskapet har ennå ikke fått noe navn.

De som følger med i luftfarten vil imidlertid dra kjensel på en rekke av personene bak det nye selskapet. Foruten Erik G. Braathen, er det Thomas Ramdahl som har vært tidligere kommersiell direktør i Norwegian.

Han har fått følge av Asgeir Nyseth som var driftsdirektør i samme selskap, samt Bjørn Erik Barman-Jensen som var sjef for bakketjenester og flyfrakt i selskapet. Brede Huser var sjef for Norwegian Reward, flyselskapets bonusklubb.

Oppstarten skjer midt i den verste krisen verdens flyindustri noen gang har gjennomlevd. Det mener Braathen er et gunstig tidspunkt:

– Ja, Vi mener det er riktig tidspunkt for å starte et nytt flyselskap nå. Vi leier inn moderne fly til en rimelig pris, ansetter de beste medarbeiderne, og bygger et heldigitalt selskap med lite kompleksitet som gjør at vi får lave kostnader og kan tjene penger med færre fly, sier han i pressemeldingen.

Selskapet jobber nå med finansiering av satsingen, basert på privat kapital og tilgang til midlertidige og relevante statlige støttetiltak. Selskapet har allerede søkt om økonomisk støtte fra staten for å starte opp, har sendt en søknad til Næringsdepartementet om dette.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles