Oslo Lufthavn i klasse med verdens beste flyplasser

Oslo Lufthavn får svært positiv bedømmelse av det anerkjente ratingselskapet Skytrax. Foto: Avinor

Oslo Lufthavn har havnet i det øverste sjiktet blant flyplasser i en vurdering som det internasjonale ratingbyrået Skytrax har foretatt. Flyplassen oppnår fire av fem stjerner, og få massiv ros både for fasiliteter og service.

Plasseringen gjør at den havner i klasse med knutepunkter som London Heathrow, Frankfurt Airport, Schiphol i Amsterdam, Sydney Airport, Houston George Bush Airport samt en rekke andre lufthavner på langt mer geografisk kjente punkter enn Gardermoen.

Sjekker det meste

Ratingen er nylig gjennomført. Sjefen for Oslo Lufthavn er ikke lite stolt over den vurderingen som landets hovedflyplass har fått:

– Denne annerkjennelsen er et resultat av godt arbeid over tid. Nå skal vi som jobber på Oslo lufthavn bruke dette som motivasjon i det videre arbeidet med å sikre stabil drift og gode opplevelser for de reisende. Noe som blir ekstra viktig i tiden som ligger foran oss, sier  lufthavnhavndirektør Stine Ramstad Westby til flysmart24.

Skytrax’ vurdering går på alle sider ved flyplassen, og gir dem fra to til fem stjerner, der fem er det aller ypperste.

Krevende tider

I Europa har vi bare 5-stjerners flyplass, München. Det fins i alt 12 flyplasser til i verden med absolutt øverste karakter. Deretter kommer de med fire og der har Oslo Lufthavn nå dukket opp.

– Dette viser at vi som flyplassfamilie kan levere svært gode reiseopplevelser, også i krevende tider. Jeg er stolt og ydmyk over å få jobbe side om side med så mange dyktige medarbeidere, flyselskaper og samarbeidspartnere. På Oslo lufthavn er vi et stort og fint maskineri som er avhengig av at alle fungerer godt sammen for at totalopplevelsen skal bli bra, sier Westby.

Dom: Utmerket

De som har sjekket Oslo Lufthavn har gått svært grundig til verks, og har sjekket både fasilitetene, komfort, renslighet, shopping, mat og drikke, personalservice, sikkerhet og innreise. Hovedkonklusjonen er denne:

«Oslo Gardermoen tilbyr utmerkede passasjerfasiliteter, tiltalende terminal-arkitektur samt god renslighet og høy effektivitet hos personalet. Mulighetene for shopping og servering i innsjekkingsområdet er mer begrenset, valget etter sikkerhetskontrollen – både når det gjelder innenlandsk og internasjonale områder – er utmerket,» skriver Skytrax.

Helt i toppen

Flyplassen oppnår 5 stjerner på nærheten til det offentlige kommunikasjonsnettet, og for skiltingen til innsjekking. For øvrig stør Skytrax om seg med fire stjerner for en rekke forhold: ansattes effektivitet og språkkunnskaper, ventetid i avgangsprosessen, gåavstander, bagasjelevering, sitteplass-kapasitet og renslighet. Også serveringstilbudet får fire stjerner.

Bare på et par punkter får flyplassen trekk, og helt ned i to stjerner i et tilfelle. Det er på tilbudet om steder med ro og mulighet for avslapping. Den får tre stjerner for manglende tilbud om salgsautomater.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles