Massiv satsing på luksus for å vinne turist-krigen

Det skal bli mer 5-stjerners luksus på greske ferieøyer, som her på Kreta. Foto: La Mer Resort & Spa

Drømmer du om en rolig ferie i den greske øyverdenen, med innlosjering i et enkelt, pittoresk og familiedrevet lite hotell i god avstand fra det øvrige turistmaset? Den sjarmen kan det bli mindre av i det greske turisttilbudet fremover.

Kampen om å trekke til seg turister som er villige til å bruke penger på bedre feriekvalitet er blitt knallhard i hele Europa. Også grekerne har for alvor satt inn støtet for å øke luksus-tilbudet og slik sikre bedre inntjening fra den viktige turistindustrien:

Ultra-luksus

Nå satser landet på en massiv utbygging av nye luksus-anlegg med 5-stjerners standard på flere av de mest populære ferieøyene, blant dem nordmenns favoritt Kreta.

Det er landets regjeringstalsmann, Stelios Petsas, som har gått ut med planene om en ny strategisk investering på den absolutte turist-luksus. Ifølge den greske nyhetstjenesten GTP er planen meget omfattende og har en samlet prislapp på over 3 milliarder euro. Det tilsvarer over 30 milliarder norske kroner.

– Utbyggingen er viktig for utviklingen av den greske økonomien, og skaperv jobber og en bærekraftig utvikling for alle,» sier Petsas. Det er snakk om å bruke 1,8 milliarder på luksuriøse hotell- og ferielandsbyer, og 1,3 millioner på å sikre energiforsyning. Blant prosjektene som har fått statlig godkjennelse er flere prosjekter på Kreta, den største i Hellas og i særklasse mest populære ferieøya blant nordmenn.

5-stjerners anlegg

Her er det snakk om å bygge opp femstjerners ferieanlegg i Eleonas, flere hotellanlegg og golfresorter i nærheten av Chania. Dessuten består den lange listen av luksusanlegg av en ny turistlandsby, et komplekst ferieanlegg og to hotellenheter, i Lasithi.

Også på andre populære ferieøyer, blant dem Mykonos, Peloppones og Ios skal det bygges mange femstjerners anlegg. Utbyggingen får imidlertid følge av store prosjekter med fornybar energi, blant dem solcellepark og vindkraftanlegg.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles

Bli den første til å kommentere på "Massiv satsing på luksus for å vinne turist-krigen"

Legg inn kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.