Kraftige norske kutt for Ryanair i vinter

Det blir færre Ryanair-fly å se på norske flyplasser denne vinteren. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det irske lavprisselskapet Ryanair kutter kraftig i flytilbudet til og fra Norge den kommende vinteren. Selskapet har bestemt seg for å fjerne seks av ti avganger og dette vises tydelig på deres norske flyaktivitet.

Det er de omfattende reiserestriksjonene i Europa som følge av korona-pandemien som gjør at selskapet heller setter fly på bakken enn å fly med halvfulle fly.

Tre avganger i uken

For Oslo Lufthavns vedkommende har selskaper kuttet ned til kun tre ukentlige avganger fra Gardermoen til London Stansted. Her hadde Ryanair opprinnelig lagt opp bare fire avganger i uken, men har nå kuttet enda mer.

Derfor blir det London-avganger fra Gardermoen med dette selskapet bare fredager, lørdager og søndager frem til og med vintersesongen. Dette er en rute som før korona-krisen ble fløyet tre ganger per dag.

Også selskapets ande rute fra Oslo Lufthavn, til hovedstaden Vilnius i Litauen, blir det smått med avganger. Bare to hver uke gjennom vinteren, det er fredager og søndager.

Kraftig kutt også på Torp

Også Sandefjord Lufthavn Torp, der Ryanair er en av de store aktørene sammen med et ungarske flyselskapet Wizz Air og Widedrøe, får merke kuttene:

– Fra Torp blir det kun tre ruter denne vinteren. Det blir Bergamo i Italia to ganger i uken, samt Krakow og Gdansk i Polen. Begge disse strekningene skal flys tre ganger i uken, sier markedssjef Tine Kleive-Mathisen til flysmart24.

Det innebærer at alle rutene til Spania – til Alicante og Malaga – heller ikke blir noe av, i tillegg til at også planlagte avganger til London Stansted blir kansellert.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles