Har kåret flyselskapet med den beste økonomi-klassen

Turkish Airlines er et velkjent selskap på Oslo Lufthavn. Nå har deres økonomi-klasse vunnet en ny kåring. Foto: Turkish Airlines

Det er smått med flyvinger for de fleste nå, men forhåpentligvis vil det løsne neste år når de varslede korona-vaksinene kommer. Da kan det kanskje være greit å vite hvilke selskap som byr på det beste produktet for alle som reiser på økonomi-klasse.

Anerkjente World Travel Awards har nylig sendt Turkish Airlines helt til topps i 2020-konkurransen om å ha den beste servicen for de som reiser på økonomi-billetter.

Denne kåringen blir gjerne omtalt som reiselivets Oscar.

Overtok prisen

Kåringen skjer dels ved avstemming innen bransjen, men også på bakgrunn av stemmer gitt av publikum. Det nasjonale flyselskapet u Tyrkia overtok prisen etter at det Lufthansa-eide selskapet Swiss har vunnet den de to foregående årene.

Turkish Airlines, som i mange år har hatt fast rute mellom Istanbul og Oslo Lufthavn, danket ikke bare ut Swiss denne gangen.

De andre som sloss om seieren og var nominerte var Aeroflot, Air France, British Airways, Icelandair, Iberia, KLM, Lufthansa, russiske S7, TAP Portugal og Virgian Atlantic Airways.

Bak gardinen

For de som reiser mest foran gardinen kan vi opplyse at det var Aeroflot som stakk av med seieren. Dette selskapet har hatt en eventyrlig vekst og forbedring siden det var et beryktet statsselskap i tidligere Sovjetunionen.

Og første klasse? Selskapet som måtte gi fra seg seieren om beste økonomiklasse, Swiss.

Det blir også kåret er Europas beste flyselskap, og der var det tyske Lufthansa som stakk av med seieren denne gangen. Her konkurrerte de med 10 andre selskap, blant andre SAS.

Har 5-stjerner

Det er Lufthansa og Turkish Airlines som har vekslet om å vinne denne klassen de siste 10 årene.

Lufthansa er i dag det eneste europeiske flyselskapet som kan smykke seg med rangeringen som et 5-stjerners flyselskap. Den rangeringen er det et annet analyseselskap som står bak, det britiske Skyrtax.

PS: Dette er den samme konkurransen som kåret Norwegian til det Europas beste lavprisselskap for 2020.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles