De som nekter å bruke munnbind må sitte bakerst

Kontant behandling av folk som ikke vil bruke munnbind på det russiske flyselskapet Aeroflot. Foto: Aeroflot

Det russiske flyselskapet Aeroflot gjør kort prosess på alle passasjerer som nekter å bruke munnbind under flyvningene. De må sitte sammen og blir plassert bakerst i flyet på utvalgte seterader.

Selskapet har rett og slett etablert sin egen «karantene-sone». Her blir det heller ikke gjort forskjell på folk:

Også de som reiser på business klasse, og som nekter å bruke munnbind slik selskapet krever, blir henvist til setene på de to radene helt bakerst. Det skriver nettstedet Aerotime.aero som siterer et dokument som det russiske nyhetsbyrået Baza har fått tak i.

Aeroflot har, som de fleste andre flyselskap, krav om bruk av munnbind for å slippe om bord. Men problemet oppstår når reisende kaster masken så å si etter at dørene har blitt lukket.

Heretter blir altså praksisen klar og diskusjonen ytterst kortvarig: Disse blir fra nå av flyttet helt bakerst i flyet. Dette er normalt seter som ikke er blant de mest populære på flyene fordi de som regel er plassert ved siden av flyets toaletter.

Det er slett ikke bare i Russland at munnbind er et stridstema på fly. Også i USA er det problemer med å få alle passasjerer til å bruke munnbind.

Som flysmart24 har skrevet tidligere har landets store flyselskaper nå lister på mange hundre navn på kunder som er svartelistet fordi de har nektet å bruke munnbind. De har kommet seg inn på flyet, men nektet å bruke munnbind om bord.

Mange har også opplevd å bli kastet av flyet før avgang, fordi de har ment at flyselskapene ikke har rett til å kreve at reisende skal bruke ansiktsmaske.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles