SAS-fly til Storbritannia – sendes tomme hjem til Norge

Informasjonstavlene på Oslo Lufthavn viser at SAS og British Airways' ankomster fra London er kansellert. Foto: Kåre M. Hansen

Norge følger et stadig økende antall EU-land og stanser alle direkteflygninger fra Storbritannia med umiddelbar virkning. Tiltaket gjelder i første omgang for to døgn, men kan bli forlenget.

Beslutningen vil få følger for to fly som skulle ha kommet til Oslo Lufthavn denne ettermiddagen, ifølge informasjon flysmart24 har funnet på flyplassens nettsider:

Det gjelder rute BA 776 som er et British Airways-fly som skulle ha kommet fra London Heathrow klokken 15.50. Denne ruten vil også bli stanset i morgen, tirsdag.

Likeledes gjelder det SK 806 som også skulle ha kommet fra Heathrow, med rutetid 18.50.

– Avgangen vil gå som normalt fra OSL med reisende som skal til Storbritannia, men vil fly tom – kun med last – tilbake til Norge, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til flysmart24.

De som blir rammet, får sms fra selskapet med tilbud om refusjon eller omruting senere når innreisestansen er opphevet.

Innreisestansen vil ramme 250 reisende som skulle ha reist med selskapet fra London og Aberdeen de kommende dagene.

I tillegg til flystans strammes det inn på flere tiltak overfor reisende fra Storbritannia, melder Helsedepartementet i en pressemelding mandag formiddag.

– Vi må sikre at virusvarianten som er påvist i Storbritannia i minst mulig grad sprer seg til Norge. Derfor stanser vi nå direkteflygninger fra Storbritannia og strammer inn tiltak for reisende fra dette området. Dette er i tråd med råd vi har fått fra Helsedirektoratet, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Hovedregelen om karantene i 10 døgn gjelder fortsatt. I tillegg stilles krav om PCR-test (Covid 19-test) innen et døgn etter ankomst i Norge og deretter ny test tidligst dag 7 etter innreise fra Storbritannia. Krav om ankomstregistrering og om melding til kommunen der den reisende skal oppholde seg.

Det er anslått at den nye virusvarianten kan være 70 prosent mer smittsom enn den opprinnelige virusvarianten. Viruset ser ikke ut til å gi mer alvorlig sykdom.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles