Blodbad mellom Oslo og London – over 30 flyavganger hver dag

Flyene vil snart stå i kø for å ta av mellom Oslo og London. Foto: Heathrow Airport

Mandag går startskuddet for tidenes tøffeste priskonkurransen på noen flyrute ut fra Norge. Da inntar det femte flyselskapet Gardermoen med rute til London. Prisene kjøres til absolutt bunn-nivå.

Det er ungarske lavprisselskapet Wizz Air som kommer med sin rute mellom Oslo Lufthavn og Luton-flyplassen utenfor den engelske hovedstaden.

Det innebærer at det vil gå opp mot 6 000 flyseter mellom våre to hovedsteder – hver dag.

Det blir et blodbad der de fleste selskaper allerede taper penger, mener analytiker.

Frem til flyselskapenes vinterprogram starter i slutten av oktober blir det opp mot 30 daglige avganger mellom våre to hovedsteder. Etter dette skvetter antallet opp mot 34 daglige.

– Det blir en litt av en oppgave for Wizz Air å slå seg opp på London-ruten. Beinhard konkurranse og lave priser vil resulterer i at de fleste aktørene driver rutene med underskudd, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i selskapet Winair til flysmart24.no.

Han sier at flere selskaper operer med blodrøde tall på ruten, men at flyene fylles opp og at dette gjør at selskapene flyr videre selv med økende konkurranse.

For det reisende publikum vil den knallharde konkurransen sikre lave billettpriser. En tur/retur-reise vil bare koste noen få hundrelapper på det billigste.

Den som sjekker prisene fremover vil ikke få problemer med å finne rimelige tur/retur-billetter. Selv i helgene, når flyprisene vanligvis kjøres i været, er det mulig å reise frem og tilbake fredag og søndag for under 350 kroner.

Per i dag ligger Ryanair inne med priser ned mot 146 kroner én vei, Wizz Air har lagt seg på 199 kroner, mens Norwegians laveste ser ut til å være 279 kroner. British Airways selger seter ned mot 291 kroner, mens SAS har 419 som laveste pris.

– Ja, vinnerne er alle som skal reise mellom Oslo og London. De som skal ut og fly til London i høst kan glede seg til priskrigen mellom rivalene Wizz Air og Ryanair, mener Elnæs.

Terje Berge, kommersiell direktør i Finn Reise, kan bekrefte at London stadig er det hotteste reisemålet for de som kjøper billetter gjennom reisesøkemotoren:

– Finn Reises bookingdata viser at London allerede er den mest populære destinasjonen. Interessen blir bare høyere med større utvalg av flyselskaper. Det er også interessant at nykommeren Wizz Air lander på Luton airport. Det er en relativt liten og smidig flyplass, sier Berge.

Han ser ikke bort fra at ruteopplegget kan vise seg å være levedyktig for de fem selskapene:

Økt volum på en destinasjon betyr større konkurranse og som regel lavere priser. Spesielt når det er et lavprisselskap som entrer arenaen. Det blir spennende å følge med på prisbildet til London, sier Berge.