Innstiller alle Syden-turer frem til 20. august

Syden-selskapene har avlyst alle reiser frem til 20. august. Foto: Knut-Erik Mikalsen

De norske pakkereise-selskapene har tirsdag besluttet å innstille alle oppsatte charterturer ut fra Norge frem til 20. august. Det er datoen da Utenriksdepartementets gjeldende reiseråd utløper.

Rådet advarer mot alle utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendige. Rådet betyr at reisende ikke vil  være dekket av reiseforsikring hvis det skulle oppstå sykdom eller ulykker på en utenlandsreise før denne datoen.

Det har likevel vært mulig å kjøpe reiser før denne tiden  på selskapenes nettsider. Det har gitt mange håp om at reisene likevel skal kunne la seg gjennomføre.

Nå ønsker selskapene å fjerne denne usikkerheten. Samtidig gir de seg selv arbeidsro til å forberede en satsing frem mot vintersesongen. Den tar til helt i slutten av oktober. Selskapene håper da at situasjonen er mer avklart med hensyn til norsk utreisebestemmelser og innreisemuligheter i de aktuelle feriemålene. Stansen vil ramme mange titusener av reisende.

De tre selskapene – Ving, Apollo og TUI – har lagt ut en melding på sine nettsider som forteller om beslutningen som nå er fattet.

Alle kunder som blir berørt av disse kanselleringene vil bli kontaktet av oss i prioritert rekkefølge på e-post med informasjon om kanselleringen og de muligheter og rettigheter man har som kunde, skriver selskapene.