Slik møter du kabinpersonalet: – Mister lysten på å fly igjen

Dette er arbeidsantrekket for de ansatte på et av verdens mest luksuriøse flyselskap, Qatar Airways. Foto: Qatar Aiways

Korona-krisen har i løpet av noen få uker endret helt på flyproduktet. Det ble brått slutt på turer der reisende kunne kose seg med god mat og drikke i en avslappende atmosfære.

De fleste selskap har kuttet all servering og innført strenge begrensninger om bord. Både ansatte og passasjerer sitter med ansiktsmaske på under hele flyturen.

Noen går enda lenger. Hos Qatar Airways, et av verdens mest luksuriøse flyselskap, møter man kabinansatte som er utstyrt med fullt smittevern-utstyr.

Under hele flyturen

Qatar Airways sier at utstyret skal være en beskyttelse både for ansatte og for passasjerer. Som det går frem av bildet er det snakk om heldekkende beskyttelsesdrakt, ansiktsmaske, hansker og vernebriller. Dette utstyret har de på over uniformen og det under hele flyturen. De reisende må også ha ansiktsmaske fra mandag 25. mai.

Ikke alle er like tilfredse med dette. På selskapets Facebookside skriver noen at de er kritiske til hvordan ansatte kan ivareta sine sikkerhetsmessige oppgaver med en slik påkledning. Andre mener dette er for voldsomt og gjør at de mister all lyst til å ville fly igjen.

Eneste på Oslo-ruten

Selskapets mektige konsernsjef,  Akbar Al Baker, sier at utstyret er innført for å ivareta de reisendes og ansattes helse og velvære. Han forsikrer at selskapet vil opprettholde denne høye standarden for å sikre at selskapet skal kunne fly folk trygt hjem.

Qatar er for tiden det eneste interkontinentale selskapet som har opprettholdt sin rute på Oslo Lufthavn. Andre selskaper som også opprettholder rute til Oslo – bl.a. Lufthansa og KLM – nøyer seg med å kreve et de reisende bruker ansiktsmaske. Også ansatte er utstyrt med maske.

Krav om munnbind

I Skandinavia har SAS innført ansiktsmaske på innenriks i tillegg til blokkering av midtsetet for å hindre at passasjerene blir sittende for trangt. Det siste skjer som følge av anbefaling fra helsemyndighetene. Norwegian har nøyd seg med midtsete-blokkering, og har sagt at de venter med maskepåbud.

Munnbind er et frivillig tiltak. Helsedirektoratet har ikke anbefalt et påbud, som de ser som lite hensiktsmessig med det smitteomfanget som er i Norge.

Lik flysmart24.no på Facebook