Wizz Air varsler overraskende satsing i Norge

Wizz Air varsler økt satsing i Norge. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air skal i morgen, tirsdag, offentliggjøre planer om en ny og overraskende satsing i det norske markedet.

Selskapet har sendt ut en innkalling til pressekonferanse tirsdag ettermiddag, uten å fortelle konkret hva som skal legges frem. Selskapet er inne i en vekstfase, også nå under korona-krisen.

Topp-sjefen

Wizz Air har satset på å utnytte andre selskapets økonomiske problemer og overta deler av markedet som blir ledig når andre reduserer sin virksomhet. Wizz Air har, i motsetning til sine konkurrenter, en god økonomi.

Det er selskapets toppsjef Josef Varadi som selv skal lede pressekonferansen som skal avvikles som en nett-konferanse.

I innkallingen skriver Wizz Air at det skal handle om «den ruteutviklingen som vi ser mest frem til i Norge i dette tiåret,» skriver selskapet.

Wizz Air er det tredje største lavprisselskapet i Europa, etter Ryanair og EasyJet. Det passerte Norwegian i fjor.

Vokser i voldsom fart

Selskapet er kjent for sin voldsomme ekspansjon, også etter at korona-krisen førte til at de fleste konkurrenter heller la ned ruter.

Flytanalytiker Hans Jørgen Elnæs i WinAir er spent på hva som kommer tirsdag:

– Det kan være nyheten om at Wizz Air etablerer seg i Norge med base, øker ruter til og fra Norge uten base her eller at det er snakk om et samarbeid med eksempelvis Norwegian. Det siste er lite sannsynlig, tror jeg. Wizz Air-sjef Varadi har vært tydelig på at selskapet ser etter nye markeder i Vest- og Nord-Europa og at covid-19 er en «once in a lifetime»-mulighet for Wizz Air til å ekspandere, sier Elnæs til flysmart24.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles