Turister utsatt for grov svindel på populær ferieøy

Nå setter myndighetene på Mykonos i gang en storstilt aksjon mot restauranteiere som svindler sine besøkende. Foto: Apollo

Turister som har kommet til den populære ferieøya har opplevd å bli rundlurt av bar- og restauranteiere. Nå vil myndighetene ha en slutt på den omfattende svindelen som skaper store overskrifter i utlandet. De tar nå i bruk uvanlige metoder for å stanse lureriet.

Det dreier seg om Mykonos, som er kjent som en ferieøy som tiltrekker seg festglade gjester fra hele Europa om sommeren.

Når man besøker denne øya vil man raskt oppdage at det i utgangspunktet ikke er noe billig sted å feriere. Noen har fått erfare at regningen etter et besøk har blitt ekstra dyr.

Enkelte barer og restauranter har blitt anklaget for å stå bak en ren svindel-kultur. Historier om astronomiske bar- og restaurantregninger har satt sinnene i kok. Klagene fra rasende turister har strømmet inn.

Det har allerede fått konsekvenser for noen:

Flere titalls restauranter har blitt stengt av gresk politi etter ordre fra myndighetene. Aksjoner mot etablissementene har avslørt at eierne har lurt sine besøkende.

Den britiske avisen The Times omtaler noen av regningene besøkende har blitt presentert for:

En turist opplevde å bli avkrevd 490 euro (4 700 norske kroner) for en middag med pasta, mens en annen fikk en regning på 713 euro (6 900 kr.) for to kyllingmiddager på av øyas restauranter. På samme restaurant opplevde en amerikansk turist å bli belastet 591 euro (5 700 kr.) for seks stykker blekksprut. De følte seg alle presset til å betale.

En av regningene som har vakt oppsikt. Foto: Privat

Andre igjen har fristet turistene med gratis solsenger, men oppdaget for sent at de dermed også forpliktet seg til å betale en betydelig drikkeregning.

Eierne har forsvart seg med at turistene var klar over de høye prisene før de bestilte, men dette har de lokale myndighetene ikke festet lit til.

LES OGSÅ: Skiathos: Når flyene tar av blir tilskuere blåst overende

Det har blant annet blitt avslørt at mange barer og restauranter opererer uten prisliste, og at enkelte har oppgitt priser på matretter per 100 gram, så å si umulig å forstå for kundene.

Derfor har skattevesenet satt inn sivile kontrollører som gjennom tusenvis av inspeksjoner har oppsøkt utestedene for å sjekke om de drives etter loven. De opptrer som vanlige kunder, rett og slett en storstilt «undercover»-aksjon.

Det er ikke noen liten aksjon som er satt i gang. Ifølge enkelte aviset dreier det seg om at myndighetene på øya skal gjennomføre så mange som 50 500 «raids», som de skriver.

Disse aksjonene ble satt i gang i begynnelsen av måneden, og skal fortsette gjennom de neste ukene.

Det er ikke bare svindel-sakene de er ute etter.

De greske restauranteierne blir også mistenkt for å stikke unna store pengesummer fra beskatning. Dette har vært et stort problem i det greske samfunnet i mange tiår, og har tappet den greske statsøkonomien for enorme inntekter.

Lik flysmart24.no på Facebook