Ny taxfree-regel ble årets mest leste sak

En sak om nye regler for taxfree ble årets mest leste sak på flysmart24.no. Foto: Avinor

Saken om at Luftfartstilsynet i det stille har fjernet en regel om håndtering av taxfree-flasker ble den mest leste saken i nettavisen flysmart24.no sitt første driftsår.

Den mest leste saken hadde godt over 40 000 visninger alene.

Flysmart24.no har fra første artikkel ble publisert 28. februar og til nyttår oppnådd til sammen 2,2 millioner sidevisninger. Det er publisert 425 ulike artikler. Trykker du «liker» på Facebook-siden, vil du kunne få sakene automatisk inn på mobilen eller leserbrettet.

Leservinneren, som du kan lese ved å klikke på denne lenken, handler om at de som ankommer Norge etter utenlandsopphold må få varene forseglet, hvis de skal reise videre inn i landet med fly. Den turen videre måtte skje innen 24 timer, ellers ville plomberingen være ugyldig 0g den reisende risikerte da å miste varene sine. Nå er denne regelen borte.

Den nest mest leste saken handler om dyrevelferd på våre reisemål, et tema moderne reisende har stadig større fokus på. Da vi kunne fortelle historien om hesten Tristón – den ble brukt til turistkjøring – som kollapset og døde av utmattelse i Las Palmas, resulterte det i massevis av rasende reaksjoner. Dyrevernere advarer nordmenn mot å bruke dette tilbudet fordi de mener dyrene ikke alltid blir behandlet godt.

Den tredje mest leste saken ble en artikkel om nordmenn på vei til USA som ble stanset i innsjekkingen på Oslo, fordi de svarte feil på nye sikkerhetsspørsmål. USA har beordret flyselskapene til å stille en del spørsmål som blant annet går ut på om den reisende har pakket bagasjen selv eller om de tar med gjenstander for andre. Mange falt da for fristelsen å fleipe og komme med terror-uttalelser, noe som var veldig dumt for dem. De kom nemlig ikke med flyet.

Listen over de mest leste sakene dette første året ser slik ut:

Denne taxfree-regelen har blitt fjernet i det stille

Advarer nordmenn på Syden-tyr: Turistkjøring med hest er en kynisk virksomhet

USA-reisende ble nektet å fly etter terror-fleiping i innsjekkingen

Thailand som aksjonerer mot alle turister som oppholder seg ulovlig i landet.

Drama på Norwegian-fly: Fulle passasjerer amok, gikk til angrep på kabinansatte

En av Norges ledende markedseksperter er rasende over taxfree-feller på Oslo Lufthavn

Mallorca-turister møtes med aksjoner mot turister når de kommer til flyplassen i Palma

USA-turisten ble syk på ferie, det ble årets dyreste reiseforsikringssak hos Europeiske

Ny passfelle har spolert ferien for mange norske flyreisende

Mor og datter fikk kansellert to ferieturer to dager på rad. Sommerkaos hos Ving.

I flysmart24.no har vi som mål å satse offensivt på nye og aktuelle saker også neste år.

Helt siden starten har vi satt forbrukeren i fokus, og slik skal det også bli i fortsettelsen.

Vi skal fortsatt lage og formidle saker som er til nytte for den enkelte reisende. Enten det dreier seg om priser, erstatningsregler eller saker om praktiske forhold rundt reisen som er nye eller som endrer seg.

Artikkelen fortsetter under bildet

Over 2,2 millioner sidevisninger fra mars til nyttår ble fasit for flysmart24.no sitt første kalenderår. Til venstre utgiver Knut-Erik Mikalsen.

Så vil det nok dukke opp noen saker som er mer til underholdning enn strengt tatt til nytte for leserne.

Vi skal ha glimt i øyet når det er rom for det. Tror mange setter pris på å lese slike saker av og til. Disse vil jo uansett være unntaket.

Det er de rene nyhetssakene som har vært og fortsatt skal være driveren i vår virksomhet, og som har gjort at vi har fått så god mottakelse som tilfellet har vært.

Takk for at dere følger nettavisen og godt nyttår til alle.

Knut-Erik Mikalsen

Lik flysmart24.no på Facebook